Aktiviteter

Att se och göra

Badplatser

När du hyr stuga hos oss har du ett stenkast till bad vid en mindre sandstrand med brygga och utsikt över Grankullaviken och Ölands norra fyr, Långe Erik.  Ca 2 km bort ligger Bödabuktens sandstrand som sträcker sig nära två mil och har många fina badplatser med parkeringsplatser och toaletter. I Bödabukten finns många underbara stränder som FagerrörHomrevetLyckesand och Böda Sand. Bödabuktens långgrunda strand är perfekt för barnlek. För att underlätta för barnvagnar har man på många ställen byggt trätrallar som leder direkt ner till stranden.

Grankullaviken är en utmärkt plats för fiske av gädda och öring utmed kusterna.

Roddbåtar utlånas gratis för familjefiske av gädda, abborre m.m
För barnen finns gungor, sandlåda, småcyklar, fotbollsplan, tennisplan och stora gröna ytor att leka på.

Byxelkrok

Du kan besöka Byxelkroks genuina fiskehamn med café, restaurang och småbutiker.

Byxelkrok – din plats i solen

Trollskogen

Trollskogen är ett naturreservat som ligger på Ölands nordöstra spets. Här hittar du ett naturrum och strövstigar där du kan studera kulturhistoriska lämningar som t.ex. förhistoriska gravar, rösen och stensättningar. På uddens östra strand återfinns vraket efter skonaren Swiks som strandade 1926.

Läs om Trollskogen

Golf

I Enerum, Byxelkrok hittar du en golfanläggning för familjegolf med nio hål.

Byxelkrok GK, Enerum

Neptuni Åkrar

Det var Linné som 1741 gav de vidsträckta klapperstensfälten och de böljande strandvallsformationerna namnet Neptuni åkrar och visst ser landskapet ut att ha formats av havsguden själv. När blåelden blommar mot den gråvita kalkstenen vallfärdar både turister och ölänningar hit.

Läs mer om Neptuni åkrar

Lådbilslandet i Löttorp

I Lådbilslandet kör du bil på riktigt i en uppbyggd miniatyrstad där kyrkan står mitt i byn och med vägar som slingrar sig genom landskapet.

Lådbilslandet i Löttorp

Ölands djur- och nöjespark

På Ölands djurpark finns över 100 olika djurarter från hela världen, ett nöjesfält med många olika karuseller, sagovärld, dinopark och vattenland med vattenrutschbanor.

Ölands djur- och nöjespark

Nationalparken Blå Jungfrun

Du kan åka båt till nationalparken Blå Jungfrun. Ön är också kallad ”Blåkulla” och även endast ”Jungfrun”. Nationalparken är en av Sveriges mest sägenomspunna. Blåkulla är enligt myten den plats dit häxorna åkte på skärtorsdagen för att möta Satan och fira häxsabbat. Sjömän har under långa tider undvikit denna plats och historierna om platsen är otaliga. Om man tar en sten med sig från ön så sägs det att man kommer att ha otur tills stenen återförs till ön.

Läs mer om Blå Jungfrun

sv_SESwedish